lyzovanie vodne mNie je lyžovanie, ako lyžovanie. To nedávno pochopilo malé dievčatko, ktoré sedelo na vedľajšom ležadle na pláži. Keď videlo slečnu na vodných lyžiach, veľmi sa jej to páčilo a ocenila hlavne to, že daná slečna nemala na nohách žiadne objemné lyžiarky.

Mama jej trpezlivo vysvetľovala, ako to funguje a že lyžuje sa nielen v zime, ale aj v lete. Dievčatko bolo naozaj prekvapené.

Vodné lyžovanie zatiaľ patrí medzi stálice vodných športov. Jazerá a priehrady na Slovensku ešte stále brázdia rýchle člny s lanom, ktoré za sebou ťahá lyžovaniachtivých záujemcov. Aj keď lyžovanie je to celkom iné. Adrenalín stúpa so zvyšujúcou sa rýchlosťou člnu a udržať rovnováhu na lyžiach je kľúčové. Aj keď sa zdá, že spadnúť do vody nemôže byť také zlé, opak je pravdou. Pri rýchlostiach, aké dosahujú vodní lyžiari, môže byť pád dosť bolestivý.


Na Slovensku malo v minulosti vodné lyžovanie dobré meno a dosiahli sme v tejto kategórii aj niekoľko úspechov. A ani dnes v ničom nezaostávame, stále dosahujeme pozoruhodné úspechy na svetových podujatiach. Na trénovanie tohto športu máme na Slovensku dobré podmienky, či už na Dunaji, Váhu, alebo na priehradách a jazerách. Vodou je naša krajina obdarená. Dnes síce na vodných plochách nájdete viac skútrov a jácht, ale čo ak by stálo za to vyskúšať tento rok na dovolenke aj vodné lyže? Možno sa Vám to zapáči a možno len inšpirujete niekoho z brehu, aby sa pridal tiež. Leto sa blíži, naše krásne slovenské kúpele, kúpaliská a vodné plochy sa pripravujú na štart sezóny, informujú o novinkách a prekvapeniach na tento rok, tak si skúste na internete vyhľadať dostupné informácie o plochách vhodných na vodné lyžovanie a prežite vašu letnú dovolenku aktívne. Na mnohých webových stránkach nájdete prehľady o aktivitách a atrakciách kúpeľov a kúpalísk, stačí si len vybrať.