stylove letoLeto je už naozaj za rohom a ak chceme byť štýlové pri bazéne, lyžiarske nohavice asi necháme doma a poobzeráme sa po nejakých cool plavkách. Ale ako si vybrať? Tankiny, bikiny celé či monokini? Že sa vám už z toho motá hlava? Nečudujem sa.


Sortiment a strihy plaviek sa menia a rozširujú každý rok. Výber tých správnych plaviek z nás môže urobiť letné bohyne, alebo chodiace katastrofy. Nie vždy sa však môžeme striktne riadiť najnovšou módou, farbami a strihmi. Predsa len je dôležité dbať aj na typ postavy. Ani tie najúžasnejšie bikini nebudú to pravé orechové pre bacuľky. A pevné košíčky vrchného dielu treba vždy niečím vyplniť. O tango plavkách by sa dali písať celé litánie a roztrasený zadoček v nich asi nikoho neočarí. Takže ako z toho von?

V prvom rade treba na pomoc prizvať módnu poradkyňu číslo 1, slečnu "súdnosť". My samé predsa dosť dobre vieme, čo nám pristane a keď si plavky skúšame, mali by sme byť schopné objektívne zhodnotiť, či naše bruško znesie bikini, alebo už radšej tankini. Odhaľujme to, čo je na nás krásne a príťažlivé a zakryme to, čo chceme zakryť. Čo sa týka farieb a vzorov, platí že veľké vzory nás trošku zväčšujú, zvislé prúžky zoštíhľujú, tmavé farby lichotia našej veľkosti, farebný akcent nás môže krásne rozžiariť. A menej je niekedy viac. Pozor na svetlé a priesvitné materiály, ktoré po namočení môžu odkryť viac, ako si želáme. Ak máme silnejšie stehná, pri prechádzke na pláži sa zahaľme do jemnej šatky, ktorá sa okolo nás krásne rozvlní. Ak chceme odpútať pozornosť od drobnej nedokonalosti našej postavy, použime iný nápadný prvok, veľký klobúk, masívne okuliare, náhrdelníky. A hlavne úsmev. Ten nás dokonale rozžiari. A vlastne, sme dokonalé také aké sme a ak si toho budeme vedomé, ak sa budeme hrdo vznášať po pláži, tá naša spokojnosť z nás bude vyžarovať a očarí každého, kto za to stojí. A prečo by sme sa mali trápiť a vzrušovať nad tými, ktorí za to nestoja?

Príjemné a pekne leto dámy!