dovolenka na kupaliskuLetných športov je naozaj veľa, mnohé sa dajú robiť doslova všade a bez špeciálnych športových potrieb, pre niektoré potrebujete výbavu, ako napríklad vodné lyže, alebo golfové palice. Aj keď golf možno pre nás stále nie je úplne typickým letným športom. Hoci tento šport má svoje nesmierne čaro.


U nás sa udomácnil možno tak ešte minigolf, minigolfové ihriská sú súčasťou mnohých kúpaliskových areálov a rezortov. Udomácnil sa tu aj plážový volejbal, nohejbal, začali vznikať streetbalové ihriská. Zaujímavé ihriská, takzvané workout parky sa budujú na mnohých miestach, vznikajú outdoorové fitness centrá so strojmi, kde sa pracuje s vlastnou váhou. Takmer všetky prázdnejšie asfaltky v lete brázdia in-line korčuliari, cyklisti od jari trénujú, či už na cestách, alebo v horách.

Ak ste teda aktívny typ a pripravujete sa na letnú dovolenku v niektorom z krásnych slovenských kúpaliskových areálov, zistite si aj možnosti ďalšieho športového vyžitia. Samozrejme, záleží aj od toho, s kým dovolenku trávite. Dlhé cyklotúry asi nebudú to pravé pre menšie deti, ale ak nájdete areál s minigolfom, pribalíte pár rakiet a badminton a nejakú loptu, to už by ste mohli zvládnuť. Deti obvykle milujú piesok a dokonca aj s menšími sa už dá "zahrať" plážový volejbal. Samozrejme tínedžeri asi budú viac pokukovať po diskotéke ako po športe, ale ak zvolíte niečo, čo je cool, iste to ocenia.

Na Slovensku ešte zatiaľ stále chýba umelá vlna na surfovanie, zato však máme bazény s umelým vlnobitím a to už dokáže skoro navodiť pocit ako pri mori. Člnkovanie a jazda na vodnom bicykli pre nich tiež môže byť zaujímavá, ak ich necháte v spoločnosti rovesníkov. A ak trávite dovolenku bez detí, je to naozaj len na vás. Prezrite si ponuky, vybavenosť areálu a blízkeho okolia a potom sa rozhodnite. Dovolenka na Slovensku môže predčiť vaše očakávania.