besenova auqaparkNa strednom Slovensku nájdete najväčší počet aquaparkov a termálnych kúpalísk. Ak si chcete teda užiť vodnú zábavu, mali by vaše kroky smerovať práve do týchto končí. Jedným z nich je aj obľúbený vodný park v Bešeňovej.

 

Bešeňovú v podstate preslávila geológia. Patrí totiž k najznámejším oblastiam Slovenska s hojným výskytom travertínov. V týchto horninách sa nachádza vysoké množstvo uhličitanu vápenatého a vznikajú vďaka teplým alebo minerálnym vodám. Práve v Bešeňovej sa nachádza až 14 bohato mineralizovaných prameňov. Z vrtu, ktorý bol uskutočnený v roku 1998 vytryskla voda s teplotou vyššou ako 60 °C. Vďaka tomu mohol vzniknúť aquapark Thermal Park Bešeňová, ten sa neskôr premenoval na Gino Paradise.


Čo vás čaká v Bešeňovej?

Vodný raj v Bešeňovej je obľúbeným miestom nielen pre jednotlivcov, ale aj rodiny s deťmi. Nájdete tam 20 bazénov, 15 tobogánov a šmýkačiek, kde sa vyblázni celá rodina. Vodný raj je postavený na základe horúcich prameňov s termálnou vodou. Tie vyvierajú z hĺbky 1987 metrov. Majú blahodarné účinky na pohybové a dýchacie ústroje, kozmetické účinky, a vďaka obsahu lítia aj vplyv na psychiku. V letných mesiacoch sú k dispozícii animátori, ktorí sa postarajú o zábavu deti i dospelých. V Bešeňovej si môžete užiť plávanie v morských vlnách, adrenalínovú zábavu na najrýchlejších toboganoch na Slovensku. Vaše ratolesti sa určite potešia vlastnému vodnému svetu s detskými atrakciami.

besenova 2

Nezabudnite na ubytovanie

Vodnú zábavu si môžete užívať aj dlhšie ako jeden deň, vtedy si však nezabudnite vybaviť ubytovanie. Bešeňová ponúka mnoho ubytovacích priestorov – penziónov, chát i súkromných privátov. Stačí si len vybrať.