aquaparky slovensko

Aj naša malá krajina ponúka výborné možnosti na oddych a relax. Ak máte radi oddych v hlavnej úlohe s vodou, čaká na vás vodný raj. Aquaparky a thermalparky sú po celom Slovensku. Záleží len na vás, čo hľadáte a aké sú vaše nároky. Kam sa s rodinou najbližšie vyberiete? Nechajte sa inšpirovať.

Raj, ktorý vás očarí

Už z názvu vyplýva, že ide o vodný park. V tomto slovnom spojení sa skrýva veľa zábavy. Okamžite sa vám vybavia bazény, tobogány, divoké rieky, chrliče vody a podobne. Všetko sa nachádza na jednom väčšom území a ponúka množstvo relaxácie. Časť areálu býva aj zastrešená, preto sú možné návštevy aj v zimnom období.

Za jeden deň si nestačíte vychutnať všetky atrakcie. V mnohých sa preto môžete aj ubytovať s celodenným prístupom do aquaparku. Čakajú vás víkendové programy vo forme nočného kúpania spojeného s diskotékou.


Zábava a relax vás nesklamú

Aquaparky a termálne kúpaliská sa už dnes od seba veľmi neodlišujú. Termálne kúpaliská využívajú pramene obsahujúce minerály. Aquaparky takouto vodou nedisponujú. To ale vôbec nevadí, pretože zábava a relax sa nájde aj v nich. Pozrite si nasledujúci zoznam a vyberte si váš najobľúbenejší:

  • Aquapark Tatralandia
  • Aquacity Poprad
  • Aquapark Senec
  • Aquarelax Dolný Kubín
  • Aquapark Turčianske Teplice
  • Aquapark Vadaš Thermal Resort Štúrovo
  • Thermal park Dunajská Streda
  • Thermal park Corvinus Veľký Meder
  • Termálne kúpalisko Podhájska
  • Gino Paradise Bešeňová
  • iné


aquaparky relax

Aj farby a svetlo liečia

Najväčším aquaparkom na Slovensku je Tatralandia. Situovaný je v lone nádhernej prírody Liptova. Tento región sa teší veľkej popularite medzi našincami a aj zahraničnými turistami. Majú 26 tobogánov rôznej náročnosti. Organizujú sa tu rôzne tanečné a hudobné podujatia.

Aj Poprad sa môže pochváliť rozsiahlym aquaparkom. Na svoj chod využíva slnečnú energiu. Nájdete tu vitálny svet, komplex sáun a ľadovú jaskyňu. Obľúbená je tiež kryoterapia a slnečný dotyk. Majú aj bazény, ktoré umožňujú liečbu svetlom a farbami. Ak ste držiteľom nákupnej karty Coop Jednoty, čakajú na vás super zľavy vo výške 15 % z ceny vstupov. Vďaka karte máte na dosah aj špeciálne ceny v predajniach. Vybavte si ju čo najskôr.


TIP

Všetky vekové kategórie si celoročne prídu na svoje aj v Aquaparku Senec. Nachádza sa neďaleko Bratislavy. Vodné atrakcie, ako trysky, chrliče, gejzíry, dáždniky a iné, vás nenechajú ľahostajnými. Ak si chcete oddýchnuť, môžete si posedieť v palmovej záhrade.


Preneste sa na chvíľu do antiky

V Podhájskej je unikátom zloženie vody. Geotermálne vody sú takmer identické s vodami Mŕtveho mora. V areáli kúpaliska sa poskytuje vodoliečba, bioenergoterapia a iné masáže. Nájdete tu aj rímske kúpele, ktoré vás prenesú do antických čias.

Vo Vadaši je obľúbený bazén vo forme morskej zátoky Lagúna. Vyzerá ako skutočné morské pobrežie. Je to prvý bazén s vlnobitím, ktorý bol na Slovensku. Nechýbajú zážitkové bazény a tobogánový park.

V Dunajskej Strede taktiež zabudnete na starosti. Ohúri vás taliansky bazén s vírivkou jacuzzi, tobogány, morský kúpeľ, infračervená sauna a iné. Súčasťou je aj volejbalové ihrisko a prírodné jazero s možnosťou člnkovania.

aquaparky tobogany

Zhrnutie

Do ktorého vodného sveta sa vyberiete najbližšie? V podstate je to asi jedno, všade zrelaxujete a naberiete nový dych. Okrem bazénov môžete využiť aj doplnkové služby, ako reštaurácie, sauny, parné kúpele, fitness centrá a iné. Sú výborným tipom na celodenný výlet, prípadne aj víkend. Vodný raj vás už očakáva.

Reklamný článok
foto: pixabay.com, pexels.com