opalovanie krem

Leto je nenávratne preč a museli sme sa pripraviť na sychravé jesenné počasie. Krásne opálenú pokožku však môžete mať počas celého roka, iba stačí vedieť, ako na to.

Prirodzené opálenie na každý deň

Mnoho ľudí cestuje každoročne do ďalekých exotických krajín, aby sa vrátili čokoládovo hnedí, spokojní a zrelaxovaní. Hoci už prišla jeseň a o slnku môžeme len snívať, zdravo opálenú pokožku si môžete užívať aj naďalej. Niekedy je to celkom jednoduché a vám postačí iba výber ten správnej kozmetiky.

Samoopaľovacie krémy, mlieka alebo peny zažívajú veľký boom. Čoraz častejšie sa hovorí o negatívnych účinkoch UV žiarenia, a preto si samoopaľovacie produkty vyberajú aj tí, ktorí sa slnku vyhýbajú. Ponuka týchto produktov je čoraz väčšia, môžete si kúpiť už aj čisto prírodné „samoopaľováky“, ktoré ospevujú influencerky po celom svete.

opalovanie na slnku

Samoopaľovanie je celkom jednoduché

Na výber máte hneď niekoľko možností. Samoopaľovací krém, mlieko, sprej alebo samoopaľovacia pena sa postarajú o to, aby bola vaša pokožka o jeden či dva odtiene tmavšia. Ak dodržíte niekoľko jednoduchých pravidiel, docielite vzhľad ako od mora.

Najskôr si urobte peeling celého tela a drsnejšiu pokožku si dôkladne hydratujte. Vďaka tomu nevzniknú fliačiky, ktoré by mohli pôsobiť rušivo. Následne nanášajte tenké vrstvy samoopaľovacie krému od chodidiel smerom na hor. Na rozotretie je vhodná špeciálna rukavica na aplikáciu samoopaľovacích prostriedkov. Po aplikácii si umyte ruky a počkajte približne 20 minút, kým táto kozmetika zaschne. Pokožka začne postupne tmavnúť a postup môžete podľa potreby opakovať.

samoopalovacie kremy

Solárium dodá dlhotrvácne opálenie

Ďalšou možnosťou, ako mať celoročne opálenú pokožku, je solárium. Na opaľovanie v soláriách je špeciálne navrhnutá solárna kozmetika, s ktorou docielite vytúžený výsledok bez námahy. Krém do solária podporuje tvorbu melanínu, pigmentu, a vďaka tomu bude opálenie výraznejšie a dlhotrvácne. Obsahujú antioxidanty, ktoré chránia pokožku a hydratačné oleje a látky, ktoré zabraňujú jej vysušovaniu.

Pri výbere kozmetiky do solária vyberajte vždy produkty určené na telo a na tvár a nezabudnite ani na hydratačné prípravky po opaľovaní. Chodievate do solária alebo dávate prednosť samoopaľovacej kozmetike?

Reklamný článok