natural spa aphrodite mV prírodnom duchu vybudované nové priestory v kúpeľoch Aphrodite ponúkajú možnosť vychutnať si nielen svet sáun, ale súčasťou sú i termálne vnútorné a vonkajšie bazény, ako aj oddychové relaxačné zóny.

PONUKA SLUŽIEB V INTERIÉROVEJ ČASTI NATURAL SPA:

KNEIPPOV CHODNÍK
Prechádzka po Kneippovom chodníku je založená na striedavom pôsobení teplej vody 40°-42°C a studenej vody 12 - 14°C v jednotlivých vaničkách, s nerovným terénom, ktorý reflexne stimuluje chodidlá. Blahodárne účinky Kneippovho chodníka sú zlepšenie prekrvenia končatín, celkového metabolizmu a krvného obehu, prevencia plochej nohy a obnova pružnosti ciev, svalov a šliach chodidla.

INFRASAUNA
Pobyt v infrasaune s teplotou 45-50°C zabezpečí príjemné prehriatie organizmu i ľuďom, ktorí neznesú vysoké teploty v tradičnej fínskej saune. V infrasaune pôsobí infračervené žiarenie, ktoré preniká do hĺbky až 4 cm, a tým dôkladne prehrieva i hlbšie uložené tkanivá a zlepšuje prekrvenie vnútorných orgánov. Pôsobením infračerveného žiarenia dochádza k rozšíreniu kapilár, zlepšeniu elasticity ciev, zmierneniu svalového napätia a stuhnutosti kĺbov, aktivácii lymfatického systému, čím sa zmierňujú opuchy a zápaly a v neposlednom rade sa účinnejšie odstraňujú toxické látky a tuky z organizmu. Dokonalú relaxáciu v našej infrasaune podporí svetelná terapia pôsobiaca cez unikátnu stenu z Himalájskej soli.

RELAXAČNÝ VÝPLAVOVÝ BAZÉN
Celotelový kúpeľ v prírodnej termálnej vode s teplotou 35°-36°C s možnosťou využitia hydromasážnych trysiek a perličkových ležadiel prispôsobených na masáž chrbta, horných a dolných končatín. Výplavovou časťou bazéna sa dostanete do vonkajšej časti bazéna,nad ktorou sa majestátne týči bralo z prírodných skál, po ktorých steká vodopád.

RELAX AQUA
Relaxačná oddychová zóna s upokojujúcim výhľadom na akvárium so sladkovodnými rybami. Kapacita relaxačnej miestnosti je 8 lehátok.

RELAX PANORAMA
Relaxačná oddychová zóna s atraktívnym výhľadom na vonkajší areál Natural Spa. Kapacita relaxačnej miestnosti je 15 lehátok.

PONUKA SLUŽIEB V EXTERIÉROVEJ ČASTI NATURAL SPA:

NATURAL HORÚCI BAZÉN
Bazén s objemom 40 m3 a teplotou vody 40°C. Bazén je dispozične navrhnutý akoby časť bio jazera obloženého prírodným kameňom. Voda v bazéne je upravovaná morskou soľou.

NATURAL STUDENÝ BAZÉN
Bazén s objemom 120 m3 a teplotou vody 20°-25°C. Bazén je dispozične navrhnutý akoby časť bio jazera obloženého prírodným kameňom. Bazén slúži na príjemné schladenie po absolvovaní zrubových sáun.

ĽADOVÝ BAZÉN
Ochladzovací bazénik s teplotou vody 10°-12°C a hĺbkou 1,3 m sa nachádza medzi zrubovými saunami v blízkosti záhonu s liečivými bylinkami. Bazén slúži pre naozajstných otužilcov na schladenie po saunovaní.

BIOSANÁRIUM
Teplota v biosanáriu sa pohybuje medzi 65-70°C a relatívna vlhkosť vzduchu je medzi 20% až 30%. Pobyt v biosanáriu pomáha pacientom s vysokým krvným tlakom, posilňuje imunitný systém a je vhodné pre tých, ktorým je klasická fínska sauna príliš horúca. Naše exkluzívne biosanárium s panoramatickým výhľadom na vonkajší prírodný areál Vám ponúka kombináciu muzikoterapie, chromoterapie a aromaterapie. V pravidelných intervaloch, každú pol hodinu prebieha automatické polievanie saunových kameňov jedinečným zariadením Maximus.

KELO RITUAL SAUNA
Fínská rustikálna sauna osemuholníkového tvaru s teplotou 85 až 95 °C je v interiéri obložená 200-ročným KELO drevom. V strede sauny je dominantná saunová pec. Kapacita sauny je cca 80 ľudí a je ako stvorená na saunové rituály. Saunamajster počas saunového rituálu polievaním kameňov zvyšuje vlhkosť vzduchu v saune, čím zvyšuje pocitovú teplotu. Následne pomocou osušky, alebo vejára rozháňa vzduch v saune a zvyšuje tak intenzitu saunovania. Každý rituál trvá 10 – 13 minút, je sprevádzaný hudbou, svetelnými efektami, príjemnými vôňami, alebo tématickým príbehom.

NATURAL REFLEXNÝ CHODNÍK
Reflexný chodník rozprestierajúci sa okolo Ľadového bazéna slúži na reflexnú stimuláciu plosky nohy. Krátka prechádzka po chodníku skladajúceho sa z podložia rôzneho zloženia Vám stimuluje chodidlo, pôsobí preventívne a stimuluje aktiváciu pozdĺžnej a priečnej klenby chodidla.